::Fotogedik Fotopages::

By: sue mazni

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 9-Sep-2009 04:56 Email | Share | | Bookmark
Officially CLosed!!

Amek kesempatan memilih tarikh yg cantik ini 09.09.09 ini untuk mengumumkan bahawa fotopages ini ditutup secara rasminya.. (diikuti dengan acara potong reben).. dan pengunjung semua dijemput untuk melawat saya di http://www.churalliya.blogspot.com

terima kasih atas kunjungan semua..


Sunday, 9-Aug-2009 07:38 Email | Share | | Bookmark
Welcome to 3 series SUE!!

Selang 2 mnggu je birthday mama sue pulak.. Celebration b'day paling jauh setakat ni. Kami x lupa utk elakkan diri dr tmpt2 yg sesak pd musim H1N1 ni.. Masa nak pegi hati mmg berbelah bagi.. tp cuti dah apply, keje opis pun tgh byk, tiket dah beli, hotel dah booked.. & plg penting dah lama x pegi vacation.. kami tawakal je.. insyaAllah, kami dilindungi.. Thanks to Mr.Najib sbb jadikan impian sue satu kenyataan pd umur 30! wah.. kamik sudah tua..

for more pics, ada kat dlm facebook & blog (apa?? sue dah ada blog??) huhu.. kena la ikut peredaran zaman.. lagi pun fp ni kat opis susah nak edit.. most links kena blocked sudah bagi meringankan beban netowork kitowang kan.. SYMP..



suka kena 'agah' dgn cewek sarawak


kami di dpn waterfront


Sunday, 9-Aug-2009 06:31 Email | Share | | Bookmark
Happy 1st birthday JIMMY!!


our small & happy family

17 july 2009 : genaplah setahun umur anak sulung kami... just a mini celebration kat 'istana hinggap' kami di seremban.. semoga najmi jd anak yg bijak, sihat, soleh dan mendengar kata mama & papa ye.. besar sok jadik pakar IT.. jgn jadik pakar buat dasar yo!!!


Tuesday, 14-Apr-2009 11:49 Email | Share | | Bookmark
Packing a.k.a Bungkus

ngan nenek labu
ngan bibik lak..
najmi yg dah semakin lasak
View all 12 photos...
Hari ni terasa rajin nak bercerita.. bukan pertandingan bercerita, tp sekadar nak meng’indah’kan fp yg tak seberapa nih.. hehehe….dah datang la rajin dia tuh!! layankan ajee..

Dah tiba masa nak bungkus alat2 mengepam nih.. Masa nak bungkus td, sayu lak tetiba.. mcm2 perkara terflash back..

1. saat2 nak dapatkan breast pum ni.. kita kemain la survey, tggu masa ada 20% baru nak beli, siap tya ngan sales girl bila bby fair, bila jcard day.. sekali tya najib dia ckp x yah la beli.. bila betul2 desprate nak guna pump, barulah kelam kabut.. najib main terus beli je berpandukan gmbr yg dah print dr internet.. sib baik ada rujukan, kalo x sure jenuh nak kena xplain.. penat je survey2 kekonon nak jimat.. ye la, walaupun brand sue pakai ni bukan tarap2 high class nye, tapi kita yg pompuan ni mesti nak kena survey jugak.. btol tak??

2. ini lah beg yg sue angkut hari2 g opis.. smpai 1 bhgn dah kenal.. satu hari tu ada sorang kakak kat dlm lif dia tebekenan ngan beg susu nih.. dia leh tya ‘beli kat mana henbeg itam tu?? Cantik..’ sib baik dpt cover, bila jwb beg susu, terus malu2 kucing kakak tu.. rugi la x cam muka kakak yg tegur tuu.. kalo tak leh jual half price kat dia kan..

3. of course, rasa bangga sbb dpt gak fully bf najmi smpai 6 bln.. terasa mahal gile susu2 yg ada kat pasaran skang nih.. baru lah mula rajin survey2 harga & khasiat susu2 tin nih..


Skang bukan terus stop susu, tapi time mlm je.. susu dah makin kurang.. siang2 tak yah pump pun x pe.. stok mmg x byk mana, ada la dlm 5 botol kot.. hehe.. tapi pakai konsep ambil & ganti.. (ada ke konsep tu?).. so still boleh bertahan.. semalam bila soh bibik kasi susu dlm fridge, tekejut bila dia kata dah habis.. makna dia, telah tamatlah zaman pam mengepam nih..

Kenapa ekk kitowang x pindah2 lagik??

1. x survey lagi nursery najmi..

2. najib selalu outstation..

3. seronok dok ngan mak kat kg sbb ada bibik.. huhuhu.. amek kesempatan la w/pun amek bibik nih sbnarnya utk temankan mak kat kg.. tenang nya fikiran… sambil2 la kan.. dr umur najmi 3 bln dia dok kendong, smpai la nk msuk 9 bln.. fuuhh.. makin selesa la omak najmi.. hehehe.. smpaikan sue kalau nak ckp ngan org cina pun dah bunyik indon.. huhu..


Alhamdulillah, dlm tempoh 6 bln pertama najmi susah nak kena demam, selsema n batuk.. smpai la masuk 8 bln lebih baru2 nih najmi kena demam campak.. tp sib baik x meragam sgt & dia kuat.. kitowang yg x penah ada pengalaman anak demam ni risau sgt.. sue smpai 2 hari berturut mntak kluar opis awal sbb nk antar najmi klinik.. tq boss.. agaknya cam tu la perasaan parents yg kluar masuk hosp antar anak sakit kan.. mmg tabik!!

Nak masuk 9 bln ni najmi makin lasak.. dah mcm askar kalau dia mengensot ke dpn.. laju gile!! Tapi lom pandai merangkak lagik.. setapak dua je, pas tu mengensot blk.. sayang lutut.. dia bukan mcm separuh budak yg suka timang + lompat2 tu.. tapi najmi ni suka sgt sepak bola.. pantang ada apa barang dpn dia, suma dia nak capai pakai kaki.. cepat lak tu.. dia akan tesengih2 smpai leleh2 air liur kalau kita dirikan dia & biarkan dia sepak bola.. smpai sakit2 pinggang dok melayan.. uii… mmg suka sgt!! Tepikir gak, ini kesan sbb amek gmbr ngan aidil & zaquan masa 10 hari b4 due hari tu kot.. huhuhu..

Panjang kemain entry kali nih.. kalo mcm nih lagik 5 bln nnti la baru sue update ye…aci tak? hehehe.. ok semua, thanks sudi baca..


kemas-kemas barang, terus simpan dlm almari.. bleh guna utk najwa nnti...


alahai anak mama..


susahnye nak snapo gmbr dia pndang camera......


Wednesday, 4-Mar-2009 06:14 Email | Share | | Bookmark
NAJIB 3 SERIES!!

just simple cup cakes
for u on ur b'day
najmi muka pelik..
View all 10 photos...
HAPPY BIRTHDAY to najib..

Eemm, rindunya nak update fp nih.. tp tak tau nak letak crita apa.. psl najmi?? Mmg seronok tgk najmi membesar.. hari2 ada je perangai baru yg dia cipta.. setakat snap gmbr je, tp tak de masa nak letak dlm ni.. lagi pun sue nih x kreatif mana nak buat ayat, dan tak serajin mana pun nak upload..

Najmi dah makan bubur, anak org kmpung.. bg nestum tak nak telan!! dah cmpur susu tin masuk 6 bln hari tu.. tercapai gak cita2 sue nak fully breast feed najmi smpai 6 bulan.. Alhamdulillah... Skang ni kitowang still tnggal ngan nenek najmi kat labu lagi.. umah kat sban tu jadik istana hinggap kitowang time2 ujung mggu je..

Ok, crita pasal bapak dia lak.. Last Monday, dgn rasminya Najib dah termasuk dalam arena 3 series.. huhuhu papa dah tua.. tak de la celebrate mana pun, cuma cukup la 2-2 amek cuti je hari tu.. mama ngan najmi je yg nmpk papa tiup lilin.. ekekeke..




[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net